Politika plaćanja

Način plaćanja

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti platnim karticama – VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizirano u suradnji s AllSecure doo i UniCredit Bank Beograd i obavlja se na siguran i certificiran način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka s platne kartice.

 

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizira transakciju i time je narudžba odobrena i ulazi u daljnji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezerviran na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti dostupan za drugu namjenu.

 

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut s vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine s računa do isteka 14 dana od prihvaćanja Vaše narudžbe, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervirane na Vašem računu se oslobađaju i bit će Vam na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu narudžbu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

 

Provjerite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Zaštita podataka prilikom plaćanja karticama 

 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, povjerljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi uporabom SSL protokola, primjenom najsuvremenijih metoda tokenizacije osjetljivih podataka, iu skladu s PCI-DSS standardima. Sigurnost podataka prilikom kupnje jamči procesor platnih kartica UniCredit Bank Beograd. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupne trgovcu.

 

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce – AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima jamči sigurnost kupnje. Brojevi platnih kartica kupaca ne spremaju na sustavu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

 

PCI DSS Standardi – AllSecure Payment Gateway se konstantno usuglašava sa svim zahtjevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja razine sigurnosti trgovaca i kupaca. Od 2005. godine do danas, bez prekida, sustav je certificiran kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definira neophodne mjere sigurnosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osjetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osjetljivi podaci o korisniku kartice tijekom cijelog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mjestu trgovca, tijekom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Registracija metoda plaćanja

Kada se podaci o kartici kupca, na njegov zahtjev ili odlukom trgovca TOKENIZUJU, (pothranjuju na certificiran način za kasnije korištenje), ti podaci se čuvaju na AllSecure PCI-DSS level 1 certificiranim serverima. Tako tokenizovani kartični podaci se prenose na potpuno siguran i certificiran način. Trgovac ni u jednom trenutku nema pristup podacima o broju kartice i drugim osjetljivim podacima, već dobiva referentni broj (token) koji samo on može koristiti u skladu s uvjetima ugovorenim s kupcem. Kupac ima mogućnost deregistracije prethodno registrirane kartice, kao i promjene detalja ranije tokenizovane kartice.

Povrat sredstava

U slučaju povrata sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, djelomično ili u cijelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povrat se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtjev obaviti povrat sredstava na račun korisnika kartice.