Uvjeti korištenja

Uvjetima korištenja definirana su pravila pri kupnji koja osiguravaju kvalitetu naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem košarice.

Korištenje stranice

Korisnici prihvaćaju korištenje sadržaja našeg stranice isključivo za vlastitu uporabu i na svoju odgovornost. Korisnicima je strogo zabranjeno korištenje specijaliziranih programa (robota, crawler, spidera) radi preuzimanja sadržaja sa sajta, kao i bilo kakvi hakerski napadi u cilju onesposobljavanja ili usporenja stranice. Nedozvoljeno korištenje iz prethodnog pasusa smatra se kršenjem pravila i podložno je kaznenoj tužbi.

Opći uvjeti

 

Nakon primitka narudžbe putem stranice, prodavatelj je obvezan izvršiti potvrdu putem telefona ili e-maila. Prodavatelj se obvezuje naručene artikle isporučiti neoštećene iu predviđenom roku. U slučaju bilo kakve promjene, prodavatelj je dužan obavijestiti kupca.

Reklamacije:

Ukoliko je kupac primio pošiljku i nakon otvaranja paketa ustanovio da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili ukoliko podaci na računu nisu odgovarajući, molimo kupce da nas o tome obavijeste slanjem e-maila sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu novivigor @ gmail.com i opisom problema najkasnije u roku od 24 h od trenutka primitka pošiljke. U najkraćem mogućem roku obavijestit kupce o daljnjem postupanju.

Prodavatelj odgovara za neusklađenost isporučene robe.

Neusklađenost postoji ukoliko prodana roba nema potrebna svojstva za redovitu uporabu te vrste robe, a sukladno njenom namjenom.

Postupak reklamacije pokreće kupac popunjavanjem Zahtjeva za reklamaciju.

Obrazac Zahtjeva za reklamaciju koji može se preuzeti  OVDE (STAVITI LINK KA OBRASCU)

Potrebno je da u obrazac Zahtjeva za reklamaciju kupac navede sljedeće podatke:

Svoje ime i prezime, adresu stanovanja, telefonski broj ili e-mail adresu, broj računa, cijenu kupljene robe, opis neusklađenost koji roba sadrži, datum kada je kupac robu primio,vlastoručni potpis kupca.

Svojim potpisom na Zahtjevu za reklamaciju kupac potvrđuje da su podaci navedeni u Zahtjevu točni, kao i da je suglasan da prodavatelj može potvrdu o primitku Zahtjeva za reklamaciju i svoj odgovor na izjavljenu reklamaciju dostaviti elektronskim putem, na e-mail adresu kupca koju je on naveo u podnijetom Zahtjevu za reklamaciju.

Kupac prilikom reklamacije ima pravo zahtijevati da se neusklađenost otkloni o trošku prodavatelja i to:

-zamjenom reklamirane robe za istu ili sličnu robu,

-ima pravo zahtijevati odgovarajuće umanjenje cijene i

-raskid ugovora, u kojem slučaju je prodavatelj dužan kupcu izvršiti povrat plaćene kupoprodajne cijene.

Reklamirani proizvod zajedno s otisnutim i popunjenim Zahtjevom za reklamaciju i računom, kupac dostavlja prodavatelju putem preporučene pošiljke, na adresu: Novi Vigor doo, Beogradski put bb, 11406 Vlaska, Srbija. Troškovi slanja pošiljke padaju na teret kupca.

Kao datum podnošenja reklamacije uzima se datum kada je prodavatelj primio preporučenu pošiljku na naprijed navedenoj adresi.

Nakon primitka navedene preporučene pošiljke (reklamacije), prodavač će elektronskim putem, na e-mail adresu koju je kupac naveo u Zahtjevu za reklamaciju, dostaviti kupcu potvrdu o primitku Zahtjeva za reklamaciju.

Prodavatelj je u obvezi reklamaciju riješi najkasnije u roku od 8 dana podnošenja reklamacije.

Prodavatelj će o načinu rješavanja reklamacije obavesiti kupca pisanim putem, i to preporučenom pošiljkom, na adresu stanovanja kupca koju je on označio u Zahtjevu za reklamaciju ili elektronskim putem na e-mail adresu koju je kupac naveo u Zahtjevu za reklamaciju.

U slučaju da prodavatelj ustanovi da postoji neusklađenost uvažiće reklamaciju i kupca će elektronskim putem, na e-mail adresu koju je kupac naveo u Zahtjevu za reklamacoiju, obavijestiti o usvajanju reklamacije.

Prodavatelj je dužan, u slučaju usvajanja reklamacije, postupi po zahtjevu kupca kako je on navedeo u Zahtjevu za reklamaciju u roku koji ne može biti dulji od 15 dana.

Ukoliko se kupac opredijelio za zamjenu robe za istu ili sličnu robu, prodavatelj će kupcu dostaviti novu robu na isti način na koji mu je dostavio i prvobitno reklamiranu robu.

Ukoliko se kupac opredijelio za odgovarajuće umanjenje cijene, a već je prodavatelju platio puni iznos kupoprodajne cijene, prodavatelj će kupcu vratiti novčani iznos u visini razlike između plaćene kupoprodajne cijene i odgovarajućeg umanjenja cijene.

Ukoliko se kupac opredijelio za raskid ugovora, prodavatelj će kupcu vratiti puni iznos plaćene kupoprodajne cijene.

U slučaju da prodavatelj nađe da je reklamacija neutemeljena, pisanim putem, i to preporučenom pošiljkom, će obavijestiti kupca da je postupak reklamacije okončan i da reklamacija nije uvažena uz navođenje razloga zbog kojeg / kojih reklamacija nije uvažena. Također, uz pisanu obavijest da reklamacija nije uvažena, prodavatelj će kupcu dostaviti reklmiranu robu.

Odustanak od ugovora

Kupac ima pravo odustati od ugovora u roku od 14 dana od dana primitka robe, bez navođenja razloga za odustanak i bez obaveze drugih troškova osim troškova poštarine prilikom povrata robe.

U slučaju odustanka od ugovora kupac je dužan o tome obavijestiti prodavatelja na e-mail novivigor@gmail.com

Nakon primitka obavijesti od strane kupca o odustanku od ugovora, prodavatelj će pisanim putem ili e-mailom dati kupcu detaljne upute za daljnje postupanje. Prodavatelj će kupcu dostaviti Izjavu o odustanku od ugovora koju je kupac dužan da popuni.

Potrebno je da kupac dostavljenu Izjavu o odustanku od ugovora odštampa, popuni i potpiše i dostavi prodavatelju na adresu: Novi Vigor doo, Beogradski put bb, 11406 Vlaska, Srbija zajedno s robom.

Paket koji sadrži robu za povrat potrebno je čvrsto upakirati i oblijepiti samoljepljivom trakom.

Roba koja se uslijed odustanka od ugovora vraća mora biti nekorišćena, neoštećena i zapakirana.

U slučaju da je kupac koji je odustao od ugovora uplatio punu kupoprodajnu cijenu, prodavatelj će mu vratiti uplaćeni novac u roku od 14 dana od dana primitka Izjave o odustanku.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Jamstvo kvalitete

Novi Vigor doo jamči za kvalitetu svojih artikala. Svi artikli su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamijenimo. Potrebno je da proizvod vratite s računom. Da bi se izbjegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost Prodavatelja i Kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u kom slučaju će proizvod biti zamijenjen. Jamstvo ne vrijedi u slučaju defekta nastalog kao posljedica neodgovarajuće upotrebe.

Točnost informacija

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cijena, ali ne možemo jamčiti da su sve informacije kompletne i bez grešaka. Informacije na ovom sajtu mogu biti nepotpune ili zastarjele. Novi Vigor doo zadržava pravo na mogućnost pogreške i izmjene cijena.

Odgovornost

Mi ne prihvaćamo bilo kakvu odgovornost za primljene narudžbe ili isporučenu robu osobama mlađim od 18 godina.

Suglasnost i promjene uvjeta

Kupac je obvezan prije kupnje putem web stranice www.hr.nivaansi.com pročita ove Uvjete kupnje. Prodavatelj se obvezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promjene uvjeta postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani. Korištenje naših usluga podrazumijeva suglasnost korisnika sa svim navedenim Uvjetima kupnje na ovoj strani.

Hvala na ukazanom povjerenju.